Sunday, November 6, 2011

Do you love kimchi?

My husband really loves a good yard sale. This week he brought home this gorgeous Korean kimchi pot. I'm not sure where I'll put it, but I think it's a great find for $5. The original owner brought it with him from Korea. Maybe I'll make some kimchi. This is how you do it.

3 comments:

FringeLore said...

YES! Make Kimchi! I've always wanted to do this. Takes years though I believe...perhaps there is a 'short cut' method. Let me know if you try!

Amanda Conley said...

I probably will try it. I love lunching and it's really healthy! Most of the traditional recipes that I've found say that it takes somewhere between 3 and 5the days. So that seems pretty doable.

Unknown said...

독, 장독, 항아리 라고 불려지죠.
김치 외 쌀,보리 기타 등등의 곡식, 건조식품등 장기 보관시 외부 벌레 침입없이 아주 건강한 식품자체 그대로 보존할수 있는장점이 있고 또 때론 온도 습도 채광의 위치에 따라 발효 식품의 저장, 생산의 도구가 될수 있는 좋은 우리 그릇입니다.

전문성있는 정확한 지식은 아니지만, 36년, 꼭 따지자면 이부분에 대해 인지할수 있었던 나이로 23년 실생활에서 얻은 지식입니다.