My husband really loves a good yard sale. This week he brought home this gorgeous
Korean kimchi pot. I'm not sure where I'll put it, but I think it's a great find for $5. The original owner brought it with him from Korea. Maybe I'll make some kimchi.
This is how you do it.
YES! Make Kimchi! I've always wanted to do this. Takes years though I believe...perhaps there is a 'short cut' method. Let me know if you try!
ReplyDeleteI probably will try it. I love lunching and it's really healthy! Most of the traditional recipes that I've found say that it takes somewhere between 3 and 5the days. So that seems pretty doable.
ReplyDelete독, 장독, 항아리 라고 불려지죠.
ReplyDelete김치 외 쌀,보리 기타 등등의 곡식, 건조식품등 장기 보관시 외부 벌레 침입없이 아주 건강한 식품자체 그대로 보존할수 있는장점이 있고 또 때론 온도 습도 채광의 위치에 따라 발효 식품의 저장, 생산의 도구가 될수 있는 좋은 우리 그릇입니다.
전문성있는 정확한 지식은 아니지만, 36년, 꼭 따지자면 이부분에 대해 인지할수 있었던 나이로 23년 실생활에서 얻은 지식입니다.